Endermologie

ENDERMOLOGIE

Endermologie is een behandelingsmethode van huid, onderhuid en onderhuids bindweefsel, waarbij een apparaat wordt gebruikt dat de huid omhoog zuigt en op- en afrolt. De endermologie wordt toegepast door een kinesitherapeut, die een opleiding tot endermoloog heeft gehad. De behandeldoelen zijn o.a. sinaasappelhuid (cellulitis), vetophopingen die "vast" zitten en de voor- en nabehandeling bij vetafzuiging.

Hoe?

 

De cellulitis wordt behandeld door middel van een technisch hoogwaardig toestel.

 

Bij de behandeling wordt een huidplooi opgepakt en door in- en uitrollende bewegingen bewerkt.

 

 

 

 

 

 

Hierdoor worden de elementen die de bloedvaten verstoppen ontmanteld.

 

Er wordt door deze huidgymnastiek een natuurlijk proces op gang gebracht van verwijdering van vetophopingen.

 

Dit maakt de huid gezond en sterk

  • Cellulitis
  • Overmatig vetweefsel
  • Verslapte huid
  • Lymfeoedeem
  • Doorbloedingsstoornissen
  • Weefselverhardingen
  • Littekens
  • overbelaste spieren en gewrichten

Enkele voorbeelden

Patiënte - 48 jaar - na 20 behandelingen

Patiënte - 63 jaar - na 20 beurten

Werkt het echt?

 

Endermologie heeft zichzelf bewezen; het werkt ! Vele studies hebben dat aangetoond. De methode is goed onderbouwd. Voortdurende research, in Frankrijk en de Verenigde Staten, leveren nieuwe informatie en inzichten op die de effectiviteit van de behandeling continu verbeteren. Rapporten en ervaringen van artsen en therapeuten bevestigen de effectiviteit van Endermologie.

 

Hoe snel zijn er resultaten zichtbaar?

Na 8 tot 10 behandelingen worden verbeteringen ervaren. De meest voorkomende sensatie is dat de huid soepeler en gladder aan gaat voelen: voor velen het begin van figuurcorrectie !

 

Wat kan de behandeling beļnvloeden?

Nicotine (roken) en cafeļne geven een negatieve invloed op de cellulitis. Door deze twee producten worden de afvalstoffen niet goed afgebroken. Cafeļnerijke koffie kan men vervangen door cafeļnevrije koffie. Wanneer men wil stoppen met roken kan men een lasertherapie ondergaan.

 

Hoe lang blijft het effect van de behandeling zichtbaar?

Dat is voor een belangrijk deel afhankelijk van uzelf. Uw leefwijze en -stijl zijn namelijk zeer bepalend. Maar het is bewezen dat de effecten minstens een half jaar tot een paar jaar zichtbaar blijven. Met een onderhoudsbehandeling van één keer per maand kan dat effect aanmerkelijk verlengd worden.

 

Vervangt Endermolgie een dieet?

Nee, maar in een aantal gevallen is het volgen van een dieet naast een Endermologie behandeling aan te raden. Echter, voor een blijvend effect is een gezond eet- en leefpatroon onontbeerlijk.

 

Vervangt Endermologie bewegen?

Nee, u moet ( helaas!) blijven bewegen, want door te bewegen worden afvalstoffen vervoerd. Endermologie zorgt ervoor dat deze stoffen vrijkomen en afgevoerd kunnen worden. Bewegen alleen helpt dus niet. Maar samen met behandelingen Endermologie heeft het verbluffende resultaten.

 

Welke sensatie geeft een behandeling?

De behandeling voelt aan als een intensieve massage. Het wordt als plezierig ervaren. De kracht waarmee 'gemasseerd" wordt kan voor ieder huidtype worden aangepast.

 

Wat voelt u na een behandeling?

U voelt zich heerlijk ontspannen. De huid voelt soepeler aan en de verbeterde doorbloeding geeft het duidelijke gevoel dat uw lichaam goed is 'aangepakt'. Gelukkig gebeurt er meer dan het gevoel alleen.

 

Zijn er bijwerkingen bekend?

Na de eerste behandeling komt het een enkele keer voor dat men hoofdpijn krijgt of zich niet lekker voelt. Dat heeft te maken met afvalstoffen die door de behandeling weg willen, maar nog niet kunnen. Bij een tweede keer doet zich dit doorgaans niet meer voor. Een te hoge zuigkracht kan een blauwe plek veroorzaken. Dit komt echter zelden voor en bovendien zal deze plek weer snel verdwijnen.

 

Duurt een behandeling altijd even lang?

Ja. Een normale behandeling duurt ongeveer 30 minuten. De endermoloog kan echter, afhankelijk van fysieke kenmerken, een andere behandelingsduur vaststellen.

 

Is de behandeling plaatselijk?

Nee. U wordt van top tot teen behandeld, maar de plaats waar correctie nodig is, krijgt de meeste aandacht. Voor bepaalde lokale correcties kan, in overleg, besloten worden om deelbehandelingen toe te passen.

 

Raak ik kilo's kwijt?

Endermologie is niet bedoeld om af te vallen, maar in samenwerking met een gezond eet- en leefpatroon is dit veelal wel het geval. Echter praktisch bij iedereen vindt figuurcorrectie plaats.

 

Wat is het verschill tussen Endermologie, Liposculptuur en Liposuctie?

Endermologie zorgt op een natuurlijke manier voor figuurcorrectie, waarbij een meer geleidelijke verbetering plaatsvindt. Liposculptuur (via hele fijne naaldjes) of Liposuctie (via een canule) daarentegen verwijdert overtollig vetweefsel chirurgisch en is een meer radicale manier van behandelen. Soms is het aan te bevelen om na liposculptuur/ liposuctie een aantal behandelingen Endermologie te ondergaan, nl. bij reeds aanwezige cellulite of door de ingreep ontstane bobbels. Omgekeerd kan na een goed verlopen figuurcorrectie met Endermologie, een plaatselijke liposculptuur alsnog wenselijk zijn. De goede coördinatie tussen de kinesitherapeut en de plastisch chirurgen kan hierdoor nog meer in uw voordeel werken.

 

Is het ook bedoeld voor mannen?

Zeker! Buikjes, onderkinnen, 'Love-handles' en borstvorming zijn de meest voorkomende redenen waarvoor mannen zich laten behandelen. De resultaten zijn uitstekend!

CONTACT

Hendrik Consciencestraat 9a 8770 INGELMUNSTER

051-32.02.85

0476-61.65.64

FOLLOW US

ONLINE AFSPRAAK

Maak afspraak

© Copyright 2017. All Rights Reserved.